Naš transfer servis vam nudi sigurno putovanje po čitavoj Hrvatskoj!

Split

Split je regionalni i kulturni centar Dalmacije sa oko 200.000 stanovnika. Dobro je prometno povezan sa ostatkom Hrvatske i sa obližnjim otocima, tako da je do grada moguće doći autocestom iz Zagreba, avionom preko zračne luke Split, željeznicom, brodom iz Rijeke ili iz talijanske luke Ancona.

Grad zauzima posebno mjesto na turističkim kartama Hrvatske prvenstveno zbog svoje bogate kulturno-povijesne baštine. Još davne 1700. godine ovdje je rimski car Dioklecijan započeo graditi svoju spektakularnu palaču, koja je danas glavna turistička atrakcija Splita. Osim toga grad Split nudi posjetiteljima mnogobrojne spomenike sakralne arhitekture, mnoštvo prekrasnih gradskih trgova i obilje zabave. Posebno se ističe svojom ljepotom gradska riva, te brdo Marjan kao simbol grada s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad, obližnje otoke i cijelu Kaštelansku rivijeru.

Ljubiteljima kulturnih događanja zasigurno je poznata međunarodna glazbeno-scenska manifestacija Splitsko ljeto koja se održava svake godine, a mlađe generacije u sve većem broju dolaze na sada već tradicionalni ljetni Ultra music festival. Osvježenje nakon razgledavanja grada turisti mogu potražiti na nekoj od plaža Kaštelanske rivijere ili na obližnjoj gradskoj plaži zvanoj Bačvice. Osim što je grad bogate kulture, Split je i urbani centar Dalmacije, a također i grad gastronomije, sporta i zabave.

Transferi od Split

 

Pratite nas