Naš transfer servis vam nudi sigurno putovanje po čitavoj Hrvatskoj!

Gornji grad

Jedna od glavnih turističkih atrakcija glavnog grada Hrvatske Zagreba je stara povijesna gradska jezgra pod nazivom gornji grad sa mnogim povijesnim građevinama. U gornjem gradu nalazi se zagrebačka katedrala sagrađena u 11. stoljeću u gotičkom stilu, koja je nakon potresa temeljito obnovljena početkom 19. stoljeća.

Od brojnih znamenitosti tu je još crkva Sv. Marka kao jedna od najstarijih građevina sa prepoznatljivim krovom na kojem se nalaze povijesni grb Hrvatske, Slavonije i Dalmacije, te grb grada Zagreba. Tu je i mnoštvo gornjogradskih vila sagrađenih tijekom ranijih stoljeća, Banski dvori, zgrada parlamenta i druge povijesne građevine.

Gornji grad se nalazi sjeverno od glavnog gradskog trga - Trga bana Josipa Jelačića i prepun je povijesnih znamenitosti. Turisti rado šetaju glasovitim Strossmayerovim stubama gdje su nekad bile stare gradske zidine, posjećuju kapelicu Majke Božje od Kamenitih vrata, Kulu Lotrščak i druge atrakcije. Lijepi trgovi i kamenom popločene ulice uz srednjovjekovnu arhitekturu daju posebni ugođaj ovom dijelu grada Zagreba.

Transferi od Gornji grad

 

Pratite nas