Naš transfer servis vam nudi sigurno putovanje po čitavoj Hrvatskoj!

Trajektna luka Split

Trajektna luka Split treća je najvažnija luka na cijelom Mediteranu, pored Napulja u Italiji i Pireja u Grčkoj. Luka je smještena u centralnoj Dalmaciji, u gradu Splitu i zbog svoje strateške pozicije na središnjem Jadranu, luka je nezaobilazna stanica mnogobrojnih cruisera koji plove po Mediteranu. Godišnje u luku pristane više od 250 cruisera.

Od centra grada luka je udaljena samo 500 m, a od zračne luke Split oko 20 km. Split kao regionalni centar, osim zračnim i pomorskim linijama, dobro je povezan sa ostatkom Jadranske obale, ali i sa kontinentalnim dijelom Hrvatske pri čemu je osobito važna autocesta Split -Zagreb. 

Do trajektne luke Split moguće je doći direktnim linijama iz talijanskih luka Bari, Ancona i Pescara, pri čemu trajekti pristaju i na otocima Hvaru i Visu. Ujedno ovo je glavna luka sa trajektnim linijama prema gotovo svim dalmatinskim otocima, od Korčule, Visa, Lastova, Hvara i drugih. Godišnji promet luke je preko 4,5 milijuna putnika.

Luka ima četiri pristaništa, i to: pristanište Sv. Duje koji je namijenjen međunarodnim trajektnim linijama, pristanište Lukobran za velike cruisere, te pristaništa Sv. Petar i Sv. Nikola preko kojih se odvija domaći trajektni promet. Glavni prijevoznik je domaća tvrtka Jadrolinija.prijed. Croatia transfers nudi vam usluge taxi transfera po najpovoljnijoj cijeni.

Transferi od Trajektna luka Split

 

Pratite nas