Naš transfer servis vam nudi sigurno putovanje po čitavoj Hrvatskoj!

Dioklecijanova palača

Dioklecijanova palača u Splitu izgrađena je negdje oko 300. godine. Izgradio ju je rimski car Dioklecijan koji je u njoj i boravio nakon povlačenja sa prijestolja. Palača je pravokutnog oblika veličine 215x180 m, ima četiri velike kule i nekoliko manjih, a sa svake od 4 strana napravljen je ulaz. Posjetite Dioklecijanovu palaču s nasom taxi transfer uslugom po najpovoljnijim cijenama.

Tijekom stoljeća ponešto je promijenjen prvobitni izgled palače, ali osnovne konture carske palače ostale su sačuvane do danas. Iako unutar palače sada postoje trgovine i restorani, palača je u dobroj mjeri ostala očuvana i jedna je od najbolje očuvanih građevina rimskog graditeljstva u cijelom svijetu. Pod zaštitom je UNESCO-a kao mjesto svjetske baštine od 1979. godine.

Palača je sagrađena kao spoj luksuzne vile tadašnjeg doba i rimskog vojničkog logora. U južnom dijelu nalazile su se careve odaje sa prostorima za vjerske i državničke protokole, dok su u sjevernom dijelu bili smješteni vojnici i posluga. Dioklecijanova palača nezaobilazno je mjesto koje posjećuju turisti koji dolaze u Split i okolna mjesta.

Transferi od Dioklecijanova palača

 

Pratite nas