Naš transfer servis vam nudi sigurno putovanje po čitavoj Hrvatskoj!

Dubrovnik

Dubrovnik je grad kojeg ne bez razloga nazivaju biserom Mediterana. Smješten na samom jugu Hrvatske, to je grad bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa kojeg jednostavno obožavaju turisti koji ovdje dolaze iz gotovo cijelog svijeta.

U srednjem vijeku Dubrovačka republika bila je jedini grad-država u tom dijelu Jadrana, a nastao je negdje u 7. stoljeću, iako prema nekim novijim istraživanjima tragovi naselja postoje i od ranije. Tijekom 12. i 13. stoljeća grad je bio potpuno okružen gradskim zidinama koje su i danas jedna od najznačajnijih atrakcija za turiste koji ovdje dolaze u velikom broju. Kao vrlo jako trgovačko, prometno i kulturno središte Dubrovnik je kroz burna stoljeća uspio sačuvati autonomiju i kao takav još u vrijeme Mletačke republike u 13. stoljeću imao je svoj vlastiti senat, te malo i veliko vijeće. 

Pod zaštitom UNESCO-a Dubrovnik se nalazi od 1979. godine, a ono što ovaj grad nudi turistima, osim monumentalnih starih gradskih zidina, su prvenstveno: srednjovjekovne tvrđave Sv. Ivan, Lovrijenac i Revelin, gradska vrata iz 16 stoljeća, Dubrovačka katedrala i Crkva Sv. Vlaha, mnogobrojne palače i ljetnikovci. Cijeli grad je zapravo jedan kulturno-historijski spomenik najviše kategorije.

Transferi od Dubrovnik

 

Pratite nas