Naš transfer servis vam nudi sigurno putovanje po čitavoj Hrvatskoj!

Makarska

Makarska je gradić na Jadranskoj obali od oko 15.000 stanovnika smješten u Dalmaciji podno planine Biokovo, otprilike 60 km jugoistočno od Splita. Iz grada se pruža jedinstven pogled na vrhove Biokova, a gradska obala sa pješčanim i šljunčanim plažama proteže se u dužini od 2 km uz čisto more i poznata je pod imenom Makarska rivijera kao jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na cijelom Jadranu. 

Duž cijele Makarske rivijere tijekom ljeta održavaju se razne kulturne i zabavne manifestacije tako da gosti imaju prilike, osim u moru i suncu, uživati i u dobroj glazbi, zabavama, gastronomskoj ponudi, te kulturnim i povijesnim znamenitostima. Grad raspolaže sa oko 2.500 hotelskih kreveta i oko 1.000 kreveta u privatnom smještaju, a turistička ponuda svojom kvalitetom osvaja brojne nagrade i priznanja. 

U Makarskoj kao historijskom gradiću vrijedno je posjetiti 500 godina star Franjevački samostan, katedralu Sv. Marka, crkve sv. Petra i Filipa, a nezaobilazna znamenitost je i spomenik Napoleonu sagrađen u 19. stoljeću. Kačićev trg u središtu grada u ljetnim je mjesecima pun događanja, zabava i noćnog života primjerenog modernom turističkom odredištu. Do Makarske može se doći auto-cestom iz smjera sjevera ili jadranskom magistralom, a također i trajektnim linijama iz Rijeke i Splita.

Transferi od Makarska

 

Pratite nas