Naš transfer servis vam nudi sigurno putovanje po čitavoj Hrvatskoj!

Šibenik

Šibenik je gradić u središnjem dijelu Jadrana sa oko 50.000 stanovnika, smješten na ušću rijeke Krke, u prekrasnom zaljevu. Grad se prvi puta spominje 1066. godine, a glavni simbol grada je Šibenska katedrala iz 13. stoljeća. 

Do Šibenika se dolazi iz unutrašnjosti autocestom ili Jadranskom magistralom, a u blizini na udaljenosti od oko 50 km nalaze se zračne luke Zadar i Split. Kao povijesni grad, Šibenik, osim katedrale sv. Jakova, posjetiteljima nudi mnoštvo spomenika kulture, kao što su bedemi, kule, gradska vrata, a posebno su atraktivne četiri gradske tvrđave: tvrđava sv. Nikole iz 16. stoljeća sagrađena radi obrane od Turaka, tvrđava sv. Ivana iz 17. stoljeća sagrađena u gradskom središtu, tvrđava Šubićevac i tvrđava sv. Mihovila sagrađena negdje u 16. stoljeću na uzvisini iznad starog grada. 

U gradu se već dugi niz godina održava poznati međunarodni dječji festival, te srednjovjekovni sajam koji oživljava tradiciju iz doba renesanse. Dobru zabavu tijekom ljeta nude i klapske večeri, večeri dalmatinske šansone i mnoge druge kulturne i zabavne manifestacije. U blizini Šibenika su i poznati nacionalni parkovi Kornati i Krka, koje turisti rado posjećuj. Šibensko otočje također nudi ljubiteljima prirode nezaboravne trenutke, kao i cijela okolica ovog povijesnog grada. Koristite taxi transfer usluge po najpovoljnijim cijenama.

Pratite nas