Naš transfer servis vam nudi sigurno putovanje po čitavoj Hrvatskoj!

Trajekt Dubrovnik

Trajektna luka Dubrovnik smještena je u luci Gruž u zapadnom dijelu grada Dubrovnika i udaljena je samo 2 km od starog grada koji svojom povijesnom arhitekturom i ljepotom privlači turiste iz cijelog svijeta. Pomorski prijevoz osobito je bio važan za Dubrovnik kroz stoljeća njegove burne prošlosti i zahvaljujući njemu grad je razvijao svoju trgovinu sa svijetom i pored Venecije, bio je najvažnije trgovačko središte na Mediteranu. U ovaj grad godišnje dolazi nekoliko milijuna turista iz cijelog svijeta.

Trajektne linije povezuju Dubrovnik sa talijanskom obalom, posebno lukom Bari, te sa gradovima i otocima duž Jadranske obale, kao što su Hvar, Split, Mljet, Korčula, pa sve do Rijeke na sjevernom Jadranu. Trajektna luka ima redovne linije i prema obližnjim otocima Koločepu, Lopudu i Šipanu.

Posljednjih godina sve veći broj cruisera pristaje u Dubrovniku, te tako taj grad postaje nezaobilazna stanica mnogih kružnih putovanja kroz Mediteran u organizaciji najboljih svjetskih kompanija. Godišnje Dubrovnik posjeti preko milijun turista koji dolaze sa cruisera.

Trajektna luka udaljena je oko 20 km od zračne luke Dubrovnik. Za one koji na ovo područje dolaze avionom, dobar izbor je nakon razgledavanja grada, putovati dalje trajektom do odabrane destinacije na Jadranskoj obali ili jednog od mnogobrojnih otoka.

Pratite nas